Вищий адмінсуд розгляне позов Артеменка до Порошенка

Вищий адмінсуд розгляне позов Артеменка до Порошенка
Позбавлений українського громадянства екс-нардеп Андрій Артеменко
Фото: УНІАН

Андрій Артеменко оскаржує позбавлення його українського громадянства

Сьогодні, 3 липня, Вищий адміністративний суд України розгляне позов колишнього народного депутата Андрія Артеменка до президента Петра Порошенка щодо визнання незаконним та скасування указу про позбавлення українського громадянства. Про це повідомляється на сайті суду.

Позов Артеменка до глави держави розгляне колегія суддів другої судової палати ВАСУ о 16:00.

Крім того, на 14:00 заплановано засідання колегії суддів першої судової палати ВАСУ щодо позову Артеменка до Верховної Ради про дострокове припинення його повноважень як народного депутата.

Нагадаємо, 16 травня Верховна Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень позафракційного народного депутата Андрія Артеменка.

Як відомо, раніше голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що президент Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України народного депутата Андрія Артеменка.

Артеменко назвав необґрунтованим можливе позбавлення його громадянства України і заявив, що буде його оскаржувати.

Пізніше Вищий адміністративний суд відмовився призупинити дію указу президента Петра Порошенка про припинення українського громадянства і рішення Верховної Ради про дострокове припинення повноважень депутата Андрія Артеменка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: