Суд не визнав Колмогорова невинуватим, а скерував справу на новий розгляд, - прокурор

Суд не визнав Колмогорова невинуватим, а скерував справу на новий розгляд, - прокурор
Фото Ліга

Питання, які були оголошені захистом, будуть додатково досліджені, - слідчий

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ не визнав прикордонника невинуватим у вчиненні злочину, а скерував кримінальне провадження на новий судовий розгляд до першої інстанції. Про це сьогодні сказав на брифінгу начальник слідчого відділу Головної військової прокуратури Віталій Панченко.

«Рішенням суду Колмогоров Сергій не визнаний невинуватим у вчинені злочину, а рішенням касаційної інстанції скеровано вказане кримінальне провадження на новий судовий розгляд», - сказав прокурор.

Відповідно до обвинувального акту, який передадуть на новий розгляд до суду першої інстанції у Маріуполі, правова кваліфікація не змінена.

«І питання, які були оголошені захистом, будуть додатково досліджені і перевірені за участю захисту під час судового розгляду», - уточнив він.

Панченко додав, що органи прокуратури у суді першої інстації додатково наведуть аргументи щодо достатності і належності доказів, які були підставою для кваліфікації злочину, вчиненого Колмогоровим.

Крім того, прокурор підкреслив, що Вищий спецсуд не перевіряв належність та допустимість доказів, які були зібрані органами досудового розслідування.

«Тому говорити про те, що органами досудового розслідування були допущені порушення при збиранні доказів, також є передчасним», - зазначив начальник слідчого відділу.

Як повідомлялось, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільний і кримінальних справ визнав прикордонника Сергія Колмогорова невинуватим у вбивстві цивільної особи під Маріуполем 7 вересня 2014 року і звільнив його з-під варти в залі суду. Президент Петро Порошенко привітав рішення Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ відправити на перегляд справу Колмогорова.

Нагадаємо, 2 листопада ВССУ розпочав засідання у справі Колмогорова і відразу прийняв рішення про перенесення засідання на 6 листопада у зв'язку з неявкою військового прокурора.

Як повідомлялося, Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, внаслідок чого загинув пасажир автівки. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: