Високопосадовці мають подати е-декларацію попри відсутність атестату відповідності, - НАЗК

Високопосадовці мають подати е-декларацію попри відсутність атестату відповідності, - НАЗК
Фото rbc.ua

З топ-чиновників не знімається обов’язок подати декларацію, - Корчак

Відсутність атестату відповідності системи елеткронного декларування не звільняє високопосадовців від подачі електронних декларацій. Про це журналістам у понеділок сказала голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, передає УНН.

«Наголошую, що з топ-чиновників не знімається обов’язок подати декларацію. І той хто зараз прикривається тим, що він не може подати декларацію в силу того, що немає атестату відповідності, він цим самим підкреслює, що в нього, мабуть, є що приховувати. В кого немає що приховувати, подав декларацію і спить спокійно», - наголосила вона.

Корчак пояснила, що НАЗК не здійснює оперативно-розшукову діяльність, а тільки збирає, моніторить, аналізує, зіставляє і лише тоді колегіально ухвалює рішення передавати чи ні матеріали за підслідністю.

Як відомо, 13 серпня Державна служба спеціального зв'язку й захисту інформації передала Нацагентству із запобігання корупції текст технічних зауважень до системи електронного декларування.

Попри відсутність атестації від цієї структури, 15 серпня система електронного декларування офіційно запрацювала в Україні.

Початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, – ключова вимога для запровадження безвізового режиму.

Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ.

Нагадаємо, В Україні в 00:00 15 серпня також розпочала роботу система е-декларування.

Також сьогодні Кабінет міністрів перейшов на електронний документообіг. 

Читайте також матеріал Главкому: Керівник НАЗК Наталія Корчак: Той, хто хоче пограбувати чиновника, зробить це і без інформації з електронних декларацій

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: