Військовий експерт пояснив, чому Росія не хоче, щоб НАТО спостерігало за навчаннями «Захід-2017»

Військовий експерт пояснив, чому Росія не хоче, щоб НАТО спостерігало за навчаннями «Захід-2017»

Аналітик: Російська армія могутня та боєздатна лише на папері

Причина, з якої Росія обмежує для спостерігачів НАТО повноцінний доступ до театру проведення навчань «Захід-2017», полягає в тому, що Москва намагається приховати від Альянсу низьку боєготовність своїх сил і відсутність значної військової могутності, яка існує виключно в документах. Таку думку висловив «Голосу Америки» військовий експерт Олександр Гольц, коментуючи інформацію про те, що Росія виділила представникам Північноатлантичного альянсу всього лише один день для спостереження за навчальною місією, тоді як самі навчання проходитимуть впродовж тижня.

«На мою думку, в ході майбутніх навчань Міноборони РФ буде намагатися приховувати не стільки високу боєготовність, скільки невисоку боєздатність своїх військових з'єднань», - заявив Гольц.

Аналітик нагадав, що в останні три роки Москва оголошувала про створення кількох великих з'єднань на західному напрямку і танкової армії, однак при цьому чисельність російських Збройних сил не виросла.

«Це означає, що всі нові ударні формування неповного складу. Тобто, вони, в основному, на папері», - висловив він думку.

В ході навчань російська сторона спробує створити уявлення про гігантську мощі своєї армії, в той час як боєготовність її не надто висока, вважає аналітик.

«Це частина пропагандистської кампанії - того, що зараз називають доктриною начальника Генерального штабу Герасимова, оскільки в перший раз ці ідеї були висловлені в ході його доповіді в 2013 році. Суть цих ідей в тому, що не можна розділити стан війни від стану миру. З цього , мабуть, випливає, що військові дії ведуться постійно», - вказав він, підкресливши, що найважливішим елементом цих дій стали пропагандистські операції Кремля.

У зв'язку з цим він робить припущення, що Росія намагається використовувати єдиний свій військовий козир - непередбачуваність. Цю карту Москва буде використовувати і далі, оскільки інших хороших карт у неї просто немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: