Влада обіцяє українцям до кінця 2016 року презентувати нову енергетичну стратегію

Влада обіцяє українцям до кінця 2016 року презентувати нову енергетичну стратегію

Восени буде проведено обговорення проекту нової Енергостратегії, щоб уже до кінця року затвердити її

Дмитро Вовк, глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, заявив, що до кінця цього року буде затверджено нову Енергетичну стратегію. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«Я ініціював ще при Демчишині (екс-міністр енергетики і вугільної промисловості. – Ред.), і зараз запустимо при Насалику (нинішній міністр. – Ред.) оновлення Енергетичної стратегії на горизонт до 10, а потім до 20 років. В галузі дуже багато людей, які розбираються в тактичних операційних питаннях - на рік вперед чи на два. А от довгострокової стратегії дійсно немає», - сказав Вовк.
Він зазначив, що спочатку потрібно отримати коректну інформацію про обсяги споживання побутових та індустріальних споживачів, а для цього потрібні прогнози споживання електроенергії від Мінекономіки.
«На другому етапі потрібно виставити орієнтири розвитку локальних, тобто, розподільчих мереж, а вже потім – магістральних ліній електропередач. Після цього потрібно прогнозувати розвиток електричних станцій – спочатку на 10 років, а потім на 20, тому що на цей період потрібно буде менше уваги вимушено робити на розвиток АЕС. І лише після того, як стане зрозуміло, яким чином буде розвиватися електроенергетика, в енергетичній стратегії потрібно зробити прогноз розвитку первинних ресурсів – вугілля, нафта, газ, уран. Тобто, потрібно більш комплексно підходити. Така робота займе приблизно 3 місяці і вона буде фінансуватися через іноземний фонд, з яким уже є домовленість про це», - повідомив Вовк.
Він зазначив, що спочатку буде зроблено внутрішній документ, і після цього вже запустять його на обговорення громадськості.

Першу частину інтерв’ю з Дмитром Вовком читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: