Волкер закликав Угорщину не блокувати комісію Україна-НАТО

Волкер закликав Угорщину не блокувати комісію Україна-НАТО
Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив

Засідання комісії Україна-НАТО повинне відбутися завтра, 18 грудня, в Брюсселі

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що Угорщина повинна припинити блокувати роботу комісії Україна-НАТО на міністерському рівні. Про це він заявив під час брифінгу. 

Він зазначив, що блокування Угорщиною українських відносин з НАТО є «невдалим моментом», оскільки в Україні продовжуються військові дії на Донбасі. 

«Це питання має вирішуватися між Угорщиною і Україною на основі європейських принципів. Неприйнятно тримати українські відносини з НАТО у заручниках через питання двосторонніх відносин», - заявив Волкер.

Спецпредставник США зазначив, що вважає питання захисту прав національних меншин актуальним.

«Але воно не повинне заважати нашій роботі з Україною», - наголосив Волкер.

Зазначимо, засідання комісії Україна-НАТО повинне відбутися завтра, 18 грудня, в Брюсселі. Засідання відбудеться за участю віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе. Також окремо запланована зустріч українського віце-прем'єра з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт продовжить і далі блокувати проведення комісіїУкраїна-НАТО. Сійярто підкреслив, що його країна може розблокувати своє вето засідання комісії Україна-НАТО, якщо Київ зробить необхідні кроки для відновлення прав угорської громади в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: