Волкер заявив, що Кремль хоче стерти частину історії

Волкер заявив, що Кремль хоче стерти частину історії
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України (2017-2019) Курт Волкер

Росія хоче стерти частину історію: коли Радянський Союз уклав секретний пакт з нацистською Німеччиною, зазначив Волкер

Російська Федерація докладає багато зусиль для того, щоб стерти частину історії.

Про це заявив під час міжнародної конференції «Мир і війна« на «Прямому» спеціальний представник Державного департаменту США з питань України (2017-2019) Курт Волкер.

«Кремль наразі дуже багато докладає зусиль для того, щоб стерти частину історії: коли Радянський Союз уклав секретний пакт з нацистською Німеччиною для того, щоб напасти на балтійські держави, вбити мільйони людей. І все-таки хочеться, щоб люди про це пам’ятали. Але після того Німеччина повернулася вже проти Радянського Союзу. Тоді радянські війська… багато з них було просто вбито», - сказав Волкер.

Він зазначив, що Росія намагається заперечити, що таке було, коли було здійснено напад.

«Тому що стільки багато людей було до цього залучено. І стільки з тих, хто помер, вони взагалі не були росіяни. Вони були в Радянському Союзі, але це були українці, грузини, білоруси. Було стільки там національностей, що це питання не тільки Росії, а це питання всіх тих, хто воював після нападу Німеччини. Але також ми не маємо забувати походження цього. Це був саме пакт Молотова-Ріббентропа, і саме він породив війну, яка привела до такої кількості смертей серед українців, росіян, білорусів та інших», - підкреслив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України (2017-2019).

Напередодні Україна відзначила День пам'яті та примирення.

Зазначимо, що у зв’язку з обмеженнями масових заходів з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Києві не проводитимуть. 

До слова, росіян привітали з 9 травня плакатом з фінським солдатом.

Також в Росії водолази провели акцію «Безсмертний полк» під водою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: