ВООЗ подовжила дію глобальної надзвичайної ситуації через коронавірус

ВООЗ подовжила дію глобальної надзвичайної ситуації через коронавірус
Пандемія Covid-19 залишається надзвичайною ситуацією для суспільної охорони здоров'я

Наступне засідання комітету ВООЗ щодо надзвичайної ситуації у зв'язку з коронавірусом скличуть протягом 90 днів

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) подовжує дію глобального режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

«Пандемія залишається надзвичайною ситуацією для суспільної охорони здоров'я», – сказав він.

Гендиректор додав, що наступне засідання комітету ВООЗ щодо надзвичайної ситуації у зв'язку з коронавірусом скличуть протягом 90 днів.

За його словами, висновок про те, що пандемія, як і раніше, є надзвичайною ситуацією світового рівня, зроблено на засіданні комітету, який складався з 18 експертів і 13 консультантів, одноголосно.

Гебреєсус також закликав країни продовжувати допомагати вразливим для пандемії державам, створювати механізми акумулювання досвіду боротьби з Covid-19, виконати роботи із забезпечення справедливого доступу медичного персоналу до захисних засобів, координувати зусилля світової експертної спільноти у сфері епідеміології, вакцинації та лікування коронавірусної інфекції.

Раніше головний санітарний лікар заявляв, що Україні вдалося уникнути піку коронавірусу.

Як відомо, Кабінет Міністрів на наступному засіданні планує розглянути низку рішень щодо послаблення карантину, міністерства вже напрацьовують критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися.

Також повідомлялося, Кабінет міністрів у середу дозволив працювати продовольчим ринкам під час карантину, але за умови дотримання певних критеріїв.

До слова, в Україні станом на ранок 1 травня лабораторно підтверджено 455 нових випадків коронавірусу, це менше на 85 людей, ніж було попередньої доби (540). Загалом в Україні зафіксовано 10 861 випадок захворювання коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: