Китай не допускає ВООЗ до розслідування виникнення коронавірусу

Китай не допускає ВООЗ до розслідування виникнення коронавірусу
Китаї вже ведеться національне розслідування, - ВООЗ

Китайська влада не надали ВООЗ доступ до документації двох вірусологічних лабораторій у Вухані.

Китайська влада не допустили експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) до участі в розслідуванні розслідуванні походження коронавірусу COVID-19. Про це в інтерв'ю Sky News заявив представник ВООЗ в КНР Гауден Галеа.

За його словами, в Китаї вже ведеться національне розслідування.

«Ми знаємо, що національне розслідування (Китаю, - ред.) вже ведеться, але на цій стадії ми не були запрошені до участі. ВООЗ продовжує здійснювати запити до структур охорони здоров'я та органи влади Китаю», - сказав Галеа.

Він також додав, що китайська влада не надали ВООЗ доступ до документації двох вірусологічних лабораторій у Вухані.

Нагадаємо, спецслужби США прийшли до висновку, що новий коронавірус COVID-19 не був виведений штучно або генетично модифікований.

У той же час президент США Дональд Трамп заявив про наявність у нього інформації, яка підтверджує, що джерелом коронавірусу COVID-19 стала лабораторія в Уханьському інституті вірусології в Китаї.

Також генпрокурор американського штату Міссурі Ерік Шмітт подав позов проти китайської влади, яку він звинуватив у пандемії коронавірусу.

Зазначимо, США почали розслідування обставин появи і поширення коронавірусу з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров'я.

Як повідомлялося, держсекретар США Майк Помпео заявив, що винні в поширенні коронавірусу Covid-19 відповідатимуть за це, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки.

Ще член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: