Washington Post: Конгрес не дозволить Трампу зробити США проросійськими

Washington Post: Конгрес не дозволить Трампу зробити США проросійськими
Дональд Трамп

Американський експерт вважає, що Конгрес вже працює над тим, щоб звести нанівець «руську весну Трампа»

Конгрес США не дозволить обраному президентом Дональду Трампу змінити зовнішньополітичний курс на проросійський

Про це пише оглядач Washington Post Джош Роджін.

За словами Роджіна, Вашингтон вже працює над тим, щоб звести нанівець «руську весну Трампа». 

Сенатор Джон Маккейн назвав намір нового глави Білого дому домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним щодо Сирії неприпустимим і зажадав, щоб нова адміністрація публічно виступила проти бомбардувань Алеппо росіянами. 

«Моя думка не змінилася з перемогою Трампа. Росіяни чинять неправильно, їх потрібно притримати», - заявив сенатор Ліндсі Грем.

Перше ніж Трамп приступить до президентських обов'язків, сенатори Маккейн і ГреКонгрес США м приїдуть з візитами до України, Грузії та Естонії, щоб переконати європейських партнерів у послідовності та підтримці з боку США, а також готовності надалі стримувати російську агресію.

Оглядач стверджує, що більшість у Конгресі вважає за необхідне покарати країну-агресора за втручання в американські вибори. Сенатор Бенджамін Кардін пообіцяв розробити законопроект щодо протидії РФ у Сирії та Україні. Роджін також нагадав, вже зареєстрований новий законопроект про посилення санкцій проти РФ.

При цьому він визнав, що якщо Трамп буде проводити проросійську політику, він зможе заручитися підтримкою таких сенаторів, як Ренд Пол і Дана Рорабакер. Тим не менш, більшість експертів із взаємин США і Росії переконані, що Трамп не змінюватиме вектор зовнішньої політики.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: