Яценюк назвав п’ять основних викликів для України-2019

Яценюк назвав п’ять основних викликів для України-2019
«Кредити МВФ Україна бере під 1%, "а за кредити, що беруться на ринку, вже сьогодні треба платити близько 10%. Під кредити МВФ треба реформувати країну. Так просто не дають гроші. Але це стимул для України», - зазначив Яценюк

«За Україну 2019-го року треба боротися так, як ми боролися за Україну 2014-го», - наголосив лідер партії «Народний фронт»

Голова партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк разом з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич відвідав Український католицький університет у Львові. Про це йдеться на сайті «Народного фронту».

«За Україну 2019-го року треба боротися так, як ми боролися за Україну 2014-го», - наголосив лідер партії «Народний фронт» під час розмови зі студентами.

.jpg_27

Яценюк назвав кілька основних викликів, що постануть перед Україною наступного року.

Перший – економічний.

«Світову економіку лихоманить. Останні події на Wall Street показують, що вартість грошей зросла, акції падають. Для України це означає підвищення вартості запозичень. Кредити МВФ Україна бере під 1%, "а за кредити, що беруться на ринку, вже сьогодні треба платити близько 10%. Під кредити МВФ треба реформувати країну. Так просто не дають гроші. Але це стимул для України», - зазначив Яценюк.

Другий виклик, за його політика, політичний - вибори президента і парламенту в 2019 році.

«Основне – не дати розвернути країну назад. Боротьба за курс України до європейської сім'ї через складні реформи повинна відобразитися в тому числі і в політичній боротьбі. Демагоги і популісти мають великий шанс, як і в інших країнах Європи, захопити владу. І наслідки такого захоплення всім відомі. Багато обіцяти, зробити так, щоб люди повірили, а потім привести це все до економічної, політичної і соціальної кризи, - це шлях, який пройшли багато країн. І ми повинні цього уникнути», - наголосив Яценюк.

Ще один виклик, підкреслив лідер «НФ», – війна.

«Було багато різних «мінських протоколів», «мінських угод», рішень Ради безпеки ООН про те, як Україна відновить територіальну цілісність. На жаль, Мінський процес довів свою безрезультативність. Вже пройшло чотири роки, а ми навіть не досягнули повноцінного перемир'я і припинення обстрілів українських військовослужбовців на територіях Донецької і Луганської областей», - сказав політик.

Четвертий виклик – це проблема трудової міграції, підкреслив Арсеній Яценюк, зазначивши, що це питання гостре не лише в Україні, а й в усій Європі.

«Якщо ми не вирішимо економічну і безпекову проблему того, щоби трудова міграція зупинилася, ми будемо потерпати в світовій конкуренції, від відсутності якісної кваліфікованої робочої сили, через проблеми з Пенсійним фондом. І базовий показник – це старіння населення, це зменшення кількості українців, які проживають в державі», - вважає лідер «НФ».

П’ятий виклик, на переконання Яценюка, - проблема державного управління.

«Функції президента, парламенту і прем'єр-міністра в Україні надто намішані. І тому є вічний конфлікт між президентом і прем'єр-міністром. Тому ми з Петром Олексійовичем (Порошенком – ред.) frenemies («закляті друзі»). Необхідно вирішувати вже зараз на конституційному рівні функції і повноваження ключових органів державної влади для того, щоб кожен знав, за що він відповідає»,-зазначив політик під час зустрічі зі студентами Українського католицького університету у Львові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: