Як ви ставитесь до рішення зробити 25 грудня вихідним днем? Опитування

Як ви ставитесь до рішення зробити 25 грудня вихідним днем? Опитування

У парламенті запевняють, що зміни до календаря вихідних сприятимуть об’єднанню між християнськими релігійними громадами

Верховна Рада 16 листопада зробила вихідним день святкування Різдва католиками - 25 грудня, а 2 травня - робочим днем. За відповідний законопроект проголосували 238 народних депутатів.

У парламенті запевняють: «Ухвалення цього законопроекту сприятиме об’єднанню та кращому порозумінню між християнськими релігійними громадами як у межах, так і за межами України, а також сприятиме оптимізації святкування Різдва Христового та Нового року».

Лідери думок у соцмережах неоднозначно відреагували на таке рішення нардепів. Багатьох обурило те, що за рахунок святкування Різдва ще за григоріанським календарем їм тепер доведеться працювати 2 травня. Вихідний, який завдяки Дню міжнародної солідарності трудящих з радянських часів припадав не тільки на 1, а й на 2 травня, тепер скасовано. Проте більшість коментаторів схиляються до того, що рішення парламенту - це ще один крок на шляху від «пострадянщини».

Читайте також матеріал «Главкома» «25 грудня – відпочиваємо, 2 травня – працюємо. Як країна відреагувала на рішення Верховної Ради»

Свою думку щодо зміни днів відпочинку можна висловити, взявши участь в опитуванні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: