Ярош розказав про свої враження від українських мінометів «Молот»

Ярош розказав про свої враження від українських мінометів «Молот»
Дмитро Ярош

Наші міномети замовляють натівці, а для нас вони чомусь погані, дивується Ярош

Народний депутат України Дмитро Ярош прокоментував заяву свого колеги з Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Тараса Пастуха про якість мінометів українського виробництва «Молот», пише Цензор.НЕТ.

«Я буквально вчора був «на передку» і спілкувався з нашими мінометниками. Можу абсолютно точно сказати, що «Молот» – це відмінні міномети. І за купчастістю, точністю і за іншими характеристиками, – сказав він. – Я, на жаль, не був на засіданні комітету і не знаю, чим керувався Пастух у своїх заявах. Так, у мінометів були незначні технічні недоліки, але вони дуже легко усуваються».

Слова Дмитра Яроша підтвердив і командир 5-го окремого батальйону УДА з позивним Чорний: «Я б спочатку запитав у цього депутата, де він стріляв з мінометів «Молот». І тоді я б зміг із ним конструктивно розмовляти. Насправді це найкращі міномети, з яких я вів роботу. І я дуже хочу, щоб Україна стала сьомою країною у світі, яка випускає міномети. Зрозумійте, якби вони були погані, їх би не замовляли країни НАТО».

«Наші міномети замовляють натівці, а для нас вони чомусь погані. Уявіть собі, люди підняли технологічний процес за три місяці. Такими темпами навіть під час Другої світової війни не ставили технологічний процес. Я спілкувався з конструкторами, і вони продемонстрували, що ті зауваження, які вони отримали від військовослужбовців, вони вже усунули. І в нових партіях мінометів їх немає. Там уже посилено конструкцію на вузлах, з якими були проблеми. Але, чесно кажучи, ці проблеми з'явилися тому, що особовий склад ці міномети просто закидав у машини. Це зброя, і вона вимагає до себе відповідного ставлення», – сказав він.

Також комбат похвалив міномет. За його словами, він перевершує аналоги за купчастістю стрільби і працює менш шумно. Крім того, важливою перевагою «Молота» є можливість замовлення запчастин і комплектуючих у виробника в разі поломки.

Раніше під час години запитань до уряду на засіданні ВР нардеп від «Самопомочі» Тарас Пастух розкритикував якість мінометів українського виробництва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: