ЮНІСЕФ надав допомогу Україні для боротьби з Covid-19

ЮНІСЕФ надав допомогу Україні для боротьби з Covid-19
Загалом ЮНІСЕФ потребує 29,9 мільйонів доларів для допомоги Україні у боротьбі з пандемією Covid-19

Особлива увага до лікарень на Донбасі

У квітні Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закупив партію медичного обладнання та засобів особистого захисту та гігієни для медичного персоналу на сході України. Ця допомога вартістю 16 мільйонів гривень стала результатом тісного партнерства з бізнесом. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Для підтримки системи охорони здоров’я України під час пандемії ЮНІСЕФ надав  концентратори кисню, пульсоксиметри та комплекти особистого захисту для медичних працівників. Партія обладнання була доставлена цього тижня до Донецької та Луганської областей.

«ЮНІСЕФ підтримує заклади охорони здоров'я із постачанням необхідного обладнання  під час пандемії Covid-19. Це обладнання вкрай важливе для кисневої підтримки пацієнтів з ураженням легень через Covid -19, а захист для лікарів необхідний для збереження їхнього життя і здоров'я, поки вони надають допомогу пацієнтам», – сказала голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер.  

Концентратори кисню отримають 19 закладів охорони здоров’я у зоні конфлікту на сході України. Найближчим часом надійдуть і закуплені ЮНІСЕФ комплекти персонального захисту та санітайзери в лабораторію, яка здійснює тестування на коронавірус у Донецькій області.

6 мільйонів гривень із загальної суми пішли на допомогу лікарням на Сході засобами гігієни та водою. «Достатнє забезпечення цими засобами залишається важливим у районах, що потерпають від регулярних перебоїв з водопостачанням. ЮНІСЕФ разом із партнерами передає близько 200 тон питної води для створення критичного запасу у лікарнях. А також майже 10 тисяч медичних працівників та пацієнтів отримають санітарні набори в рамках цієї поставки», - йдеться у повідомленні організації.

Загалом ЮНІСЕФ потребує 29,9 мільйонів доларів для допомоги Україні у боротьбі з пандемією Covid-19, у тому числі 8,5 мільйонів доларів для потреб на сході України.

Нагадаємо, що станом на 9:00 6 травня в Україні 13 184 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 327 летальних, 2 097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: