Ющенко може замінити Кучму в Мінському процесі, - ЗМІ

Ющенко може замінити Кучму в Мінському процесі, - ЗМІ
Віктор Ющенко може замінити Кучму на переговорах з Москвою

Замінити Кучму в ролі глави української делегації можуть також Ірина Геращенко і дипломат Руслан Демченко

Російське видання «Коммерсант» повідомляє, що екс-президент України Віктор Ющенко є одним з головних претендентів на посаду представника України у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Видання посилається на два джерела, близькі до переговорного процесу.

Один з них відзначив: «Найбільш антиросійський президент України може очолити українську делегацію в Мінську, і це стане проблемою для Росії. Він, наприклад, російською без перекладача не говорить».

За словами співрозмовника «Коммерсанта», розглядався також варіант призначення на цю посаду Ірини Геращенко, яка зараз очолює українську делегацію в гуманітарній підгрупі, але «варіант з Віктором Ющенком оптимальний».

Втім, як зазначає «Коммерсант», у Києві розглядають і варіант відмови від Мінського формату, або хоча б його перегляду. «Білоруський майданчик занадто ангажований, нам потрібна нейтральна локація для переговорів. Це могла б бути Женева, але поки незрозуміло, чи вдасться її відвідувати представникам так званих народних республік (бойовики «ДНР» і «ЛНР», ред.)», — розповів співрозмовник видання у Києві.

Нагадаємо, 2 жовтня другий президент України Леонід Кучма, який займав посаду представника України в Тристоронній контактній групі, завершив свою участь у Мінському процесі. Кучма раніше заявляв, що вийде зі складу Тристоронньої контактної групи, коли досягне «критичного» віку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: