З початку АТО на Донбасі з полону бойовиків було звільнено понад 3 тис. осіб

З початку АТО на Донбасі з полону бойовиків було звільнено понад 3 тис. осіб
Звільнення з полону

Серед звільнених з полону є і військовослужбовці, і цивільні особи, і журналісти

За сприяння Об'єднаного центру Служби безпеки України з координації пошуку і звільнення незаконно позбавлених волі осіб та заручників та встановлення місця знаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції з початку конфлікту на Донбасі з полону бойовиків звільнено 3 тис. 138 осіб. Про це керівник центру СБУ Юрій Качанов повідомив на засіданні «круглого столу».

Зокрема, він повідомив, що в рамках виконання покладених на центр завдань було створено облік військовослужбовців та цивільних осіб, які були протиправно позбавлені волі або які зникли безвісти.

За словами Качанова, центр розпочав роботу з 7 квітня 2014 року - із самого початку антитерористичної операції на сході України.

«За час існування обліку, з 7 квітня 2014 року, за сприяння центру було знайдено, а також звільнено 3 тис. 138 осіб. Серед них є і військовослужбовці, і цивільні особи, і журналісти, і т.д. Це різні верстви населення», - сказав Качанов.

«На даний час, станом на сьогодні, у заручниках перебуває 144 особи та вважаються зниклими безвісти 410 осіб», - повідомив керівник Об'єднаного координаційного центру.

Нагадаємо, українська сторона у Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі в рамках пропозиції обміну полонених за формулою «309 на 87» передала представникам Росії списки заручників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: