З початку року вогонь знищив майже 18 тис. гектарів екосистем

З початку року вогонь знищив майже 18 тис. гектарів екосистем
Фото: ДСНС

Лише за минулу добу відбулося понад 540 загорянь у природних екосистемах

З початку року в Україні відбулось майже 15,5 тис. випадків загорянь, що знищило 17 тис. 914 гектарів природних екосистем. Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У ДСНС закликали громадян бути максимально відповідальними у пожежонебезпечний період.

«Лише за минулу добу маємо 541 випадок загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах. Вогонь пройшов 703 гектари. Горить по всій країні. З початку року маємо 15 491 випадок загорянь, що знищило 17 914 гектарів екосистем», - йдеться у повідомленні.

Учора на засіданні Кабінет міністрів вирішив ініціювати законопроект про підвищення відповідальності за самовільне випалювання рослинності. Так, крім збільшення адміністративних штрафів, пропонується в окремих випадках ввести також кримінальну відповідальність.

Також повідомлялося, що поліція вручила підозру ймовірному палію, який спричинив лісову пожежу в Чорнобильській зоні відчуження. Нагадаємо, житель села Рагівка підпалив сміття та траву, а вітер перекинув вогонь далі, внаслідок чого вогонь охопив близько 5 га Чорнобильського лісу.

Станом на ранок 9 квітня, у зоні лиха спостерігається тління сухої трави та лісової підстилки окремими осередками. У Чорнобильській зоні перекрито КПП «Поліське» та «Овруч», а також евакуйовані громадяни, які проживають у селищі Поліське.

Як повідомлялося, станом на ранок 9 квітня, на території зони відчуження ЧАЕС тривають заходи з ліквідації пожеж на території трьох лісництв.

До слова, Кабінет міністрів визначив переможцем конкурсу на зайняття посади голови Державного агентства з управління зоною відчуження тимчасового керівника Чорнобильської АЕС Сергія Калашника.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: