Кабмін обрав нового керівника Чорнобильської зони

Кабмін обрав нового керівника Чорнобильської зони
Сергій Калашник із березня 2019 року виконував обов'язки генерального директора Чорнобильської АЕС

Уряд обрав Калашника серед п'ятьох кандидатів

Кабінет міністрів визначив переможцем конкурсу на зайняття посади голови Державного агентства з управління зоною відчуження тимчасового керівника Чорнобильської АЕС Сергія Калашника.

Про це повідомляє Національне агентство України з питань державної служби в інформації про конкурс, оголошений урядовим розпорядженням № 1049-р від 15 листопада 2019 року. 

«Кабінет міністрів України визначив Калашника С.В. переможцем конкурсу на зайняття посади голови Державного агентства з управління зоною відчуження за результатами відповідної співбесіди, проведеної з кандидатами на зазначену посаду, пропозиції щодо яких внесено комісією з питань вищого корпусу державної служби», - йдеться у повідомленні.

Розпорядження про призначення Калашника головою ДАЗВ наразі відсутнє на сайті уряду.

Сергій Калашник із березня 2019 року виконував обов'язки генерального директора Чорнобильської АЕС. Раніше працював заступником керівника проєкту з будівництва нового безпечного конфайнменту в спільному підприємстві НОВАРКА (компанії VINCI CGP/ BOUYGUES).

Кандидатура Калашника входила до п'ятірки лідерів за результатами другого конкурсу на зайняття посади голови ДАЗВ. Окрім нього, уряду також рекомендували Євгена Гетьмана, Максима Шевчука, Олексія Сніховського і Катерину Павлову, яка наразі виконує обов'язки тимчасового керівника зони відчуження.

Як повідомлялось, колишній голова ДАЗВ Віталій Петрук був звільнений у жовтні 2019 року.

Раніше Главком писав, що Денис Борисович Єрмак, повний тезка рідного брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака, увійшов до «консультативної ради з питань проведення фахових консультацій» Держагентства з управління Чорнобильською зоною у лютому цього року. Про це йдеться у матеріалі «Главкому» «Берегиня Чорнобилю». Хто насправді тепер керує Зоною відчуження».

До слова, у зоні відчуження, на відстані близько 70 км від Чорнобильської АЕС сталося загоряння сухої трави та чагарників.

За фактом виникнення пожежі у Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: