За допомоги ПРООН переселенці вже заснували 248 нових бізнесів

За допомоги ПРООН переселенці вже заснували 248 нових бізнесів
Джихан Султаноглу

Допомога ПРООН зосереджена на найбільш уразливих групах

Пошук роботи залишається найбільшою проблемою для багатьох внутрішньо переміщених осіб. На це звернула увагу асистент генерального секретаря, заступник адміністратора Програми розвитку ООН та директора регіонального бюро ПРООН по країнах Європи та СНД Джихан Султаноглу.

За її даними, понад мільйону людей довелося залишити свої домівки.

В інтерв’ю «Главкому» Султаноглу розповіла, як ПРООН допомагає переміщеним особам і жителям Донбасу встати на ноги.

«ПРООН підтримала місцеві органи влади, неурядові організації і приватний сектор у створенні понад 2 тисяч робочих місць для переміщених осіб і місцевого населення Донецької і Луганської областей. Щоб урізноманітнити можливості працевлаштування і джерела життєзабезпечення, а також стимулювати місцеву економіку, ПРООН також підтримала 3 тисячі підприємців, які отримали знання і навики з розвитку бізнесу. Завдяки цьому було засновано 248 нових бізнесі», - повідомила вона.

Також, за її словами, ПРООН у тісній співпраці з донорами, місцевими органами влади, громадянським суспільством і приватним сектором відновила 44 критично важливих соціальних об’єкти, що обслуговують 200 тисяч людей. «До переліку таких об’єктів належить сім медичних закладів, реабілітаційні центри для людей з обмеженими можливостями і центри соціальних послуг для сімей, дітей і молоді», - розповіла Султаноглу.

Вона пояснила, за якими критеріями ПРООН обирає, яким людям допомагати і які об’єкти відновлювати: «Наша допомога зосереджена на найбільш уразливих групах. Ми також враховуємо нагальні потреби населення, довготривалий ефект програм і очікуваний економічний вплив таких заходів. Ми тісно працюємо з місцевими органами влади, щоб забезпечити ефективне використання ресурсів і довгостроковий вплив заходів з відновлення».

Візит Джихан Султаноглу до України відбувся в середині жовтня. За цей час вона зустрілася з урядовцями – віце-прем’єрами Павлом Розенком та Володимиром Кістіоном, віце-прем’єр-міністром та міністром регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадієм Зубком, міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишем, в.о. міністра охорони здоров’я Уляною Супрун, заступником глави МЗС Сергієм Кислицею. Головними темами під час обговорення були процеси реформування, реалізація цілей сталого розвитку та розробки середньострокового плану роботи ООН в Україні. На Донеччині Джихан Султаноглу відвідала металургійний завод та Донецьку торгово-промислову палату, які було перенесено до Краматорська, відремонтовану насосну станцію в Семенівці, яка забезпечує водою людей по обидва боки лінії розмежування, та Центр сімейної підтримки в Святогірську, що допомагає переміщеним особам влаштуватися на новому місці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: