За півроку Генпрокуратура зареєструвала 113 правопорушень стосовно журналістів

За півроку Генпрокуратура зареєструвала 113 правопорушень стосовно журналістів

За статтею «Погроза або насильство щодо журналіста» органи прокуратури зареєстрували за півроку 28 кримінальних правопорушень

За перше півріччя 2016 року Генеральна прокуратура України зареєструвала 113 кримінальних правопорушень, вчинених стосовно журналістів. Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит ІМІ.
Зокрема, за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній журналістській діяльності» зареєстровано 84 кримінальних правопорушення. З них у 19 кримінальних правопорушеннях провадження закриті. У 65 правопорушеннях кримінальне провадження проводиться далі, з них у 2 кримінальних правопорушеннях вручено повідомлення про підозру.
За статтею 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста» органи прокуратури зареєстрували за півроку 28 кримінальних правопорушень, з них у 3 правопорушеннях провадження закриті. У 25 правопорушеннях кримінальне провадження проводиться далі, з них у 3 кримінальних правопорушеннях вручено повідомлення про підозру, у 2 правопорушеннях кримінальні провадження направлені до суду з обвинувальним актом.
Крім того, було зареєстровано 1 кримінальне правопорушення за статтею 347-1 «Умисне знищення або пошкодження майна журналіста». Це провадження проводиться надалі.
Раніше повідомлялося, що станом на 28 квітня поточного року правоохоронці зареєстрували 64 факти порушень прав журналістів в Україні, 11 з яких не підтвердились.
За перше півріччя 2016 року експерти ІМІ зафіксували загалом 129 випадків порушень свободи слова, порівняно до 143 випадків за аналогічний період 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: