Захарченко швиденько виконав забаганку Путіна

Захарченко швиденько виконав забаганку Путіна

Захарченко приготувався дискутувати з владою України про розміщення миротворців

Так звана «Донецька народна республіка» готова обговорити з владою України розміщення на території окремих районів Донецької області миротворчої місії ООН. Про це заявив ватажок «ДНР» Олександр Захарченко в інтерв'ю телеканалу НТВ.

«Вони мають на увазі цей варіант [введення миротворців до] Косово, Хорватії, ми ж маємо на увазі варіант наступний - це охорона місії ОБСЄ. Це непряма миротворча місія. Ми готові обговорити з Києвом ці умови з приводу знаходження місії, але, я думаю, Києву життєво необхідно просто забрати всю територію, взяти під контроль кордони, ввести сюди якісь війська», - сказав він.

Захарченко заявив, однією з умов для введення миротворців є необхідність прийняття Верховною Радою закону про особливий статус Донбасу і його не влаштовує новий закон про реінтеграцію Донбасу, який готує український уряд.

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. 

Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення. Проте він проти надання США Україні летального зброї. 

При цьому президент РФ підкреслив, що розміщення сил ООН можливе лише після відведення озброєнь і при узгодженні цього питання з представниками проголошених республік Донбасу.

Згодом Росія подала в ООН свій проект про миротворців на Донбасі.

У Кремлі згодом ще раз заявили, що «початковою» умовою розміщення миротворців ООН на Донбасі є діалог із російськими бойовиками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: