«Захід-2017»: У Білорусі оприлюднили мапу, де вже отаборились російські військові

«Захід-2017»: У Білорусі оприлюднили мапу, де вже отаборились російські військові
Російська військова техніка прибуває до Білорусі

Міністр оборони Білорусі Андрій Равка розповів, що «Захід-2017» пройде на шести військових полігонах

14-20 вересня в Білорусі пройдуть спільні білорусько-російські військові навчання «Захід 2017». Російські військові почали прибувати в Білорусь заздалегідь, в соціальних мережах навіть виникли спеціальні хештеги, під якими очевидців закликають викладати фото- і відеоматеріали з військовослужбовцями і військовою технікою.

Видання «Радіо Свобода» опублікувало мапу місць, де вже були помічені російські військові і техніка, а також білоруська військова техніка.

f66582c0-9b5c-4fe1-8d73-3f4932686577_w1023_r1_s

Інтернет-користувачі повідомляють про військових в російській формі на залізничному вокзалі в Борисові, російські винищувачі над Лідою, ешелон з військовою технікою на станції Гудогай. Про відпрацювання посадки військових літаків на трасу Мінськ - Могильов повідомило інформаційне агентство БелТА, про інженерні навчання білоруських і російських військових поблизу Ромашкова у Вітебській області – «Білоруський військова газета». 26 серпня з'явилася інформація про залізничний ешелон з військовою технікою на станції Верейці під Осиповичем.

За офіційними даними, всього в навчаннях «Захід 2017» візьмуть участь понад 13 тисяч військовослужбовців, а також 70 літаків і вертольотів, 680 одиниць техніки. Проте міністр оборони України Степан Полторак заявляє про неофіційну значно більшу кількість – до 100 тис. військових.

У НАТО вже висловили побоювання, що «Захід 2017» – це «троянський кінь» Росії, який дасть змогу Москві залишити в іншій країні військову техніку.

Де будуть проходити навчання «Захід-2017»:

116284

Міністр оборони Білорусі Андрій Равка розповів, що «Захід 2017» пройде на шести військових полігонах: під Лепелем, Борисові, на полігоні Ласьвіда поблизу Вітебська, біля Осиповича, на полігонах військово-повітряних сил поблизу Ружан і Доманового. Також повідомляється, що навчання заплановані «на одній ділянці місцевості біля населеного пункту Дретунь».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: