Захист Лавриновича звернеться до Європейського суду з прав людини

Захист Лавриновича звернеться до Європейського суду з прав людини
Олександр Лавринович

Скарга в Європейський суд буде подана незалежно від рішення Апеляційного суду, зазначив адвокат Лавриновича

Захист екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича незабаром звернеться до Європейського суду з прав людини незалежно від рішення Апеляційного суду, який у середу, 27 вересня, розглядатиме скаргу на арешт екс-урядовця.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив адвокат Лавриновича Євген Солодко.

«Незалежно від рішення Апеляційного суду, права Олександра Лавриновича порушено. Тому скарга в Європейський суд буде подана в будь-якому випадку», - зазначив адвокат, уточнивши, що подання відбудеться вже незабаром.

При цьому Солодко також підкреслив, що на сайті Венеціанської комісії до сьогоднішнього дня висить висновок за рішенням Конституційного суду від 30 вересня 2010 року. У цьому висновку Комісія визнає, що основним наслідком указаного рішення КС стало відновлення раніше існуючих правових норм Конституції 1996 року.

«Така резолюція міститься в пункті 10 висновку Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії - ред.) «Про конституційну ситуацію в Україні», прийнятого на 85-му пленарному засіданні Комісії в грудні 2010 року», - уточнив Солодко.

Адвокат підкреслив, що Венеціанська комісія також вказувала, що рішення КС від 30 вересня 2010 року внесло колізії у питання щодо правочинності рішень органів влади, прийнятих за Конституцією 2004 року, а також про вибори, проведені за цією Конституцією.

«І такі колізії були усунені 1 лютого 2011 року шляхом ухвалення перехідних положень до Конституції України щодо нової дати виборів парламенту і президента країни», - нагадав адвокат.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва розгляне апеляційну скаргу на рішення суду про арешт екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича 27 вересня о 14:00.

Раніше повідомлялося, що захист екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича оскаржив рішення суду, яким йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Також, за словами адвоката, захист подав заяву в прокуратуру про притягнення до кримінальної відповідальності прокурора й слідчого за свідомо незаконне притягнення екс-міністра до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 15 вересня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і обрав для екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 2 листопада. Повідомлялося, що екс-міністр ще не визначився, чи оскаржуватиме рішення.

Згодом Лавринович прокоментував свій арешт.

Як відомо, колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу повідомлено про підозру за ч.1 ст.109 КК України, яка передбачає обрання запобіжного заходу тільки у вигляді тримання під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: