Закон про мову треба ухвалити до початку виборчої кампанії – Подоляк

Закон про мову треба ухвалити до початку виборчої кампанії – Подоляк

Нардеп просить колег не турбуватися і не пропонувати правок до другого читання законопроекту

Якщо ухвалити Закон про державну мову до початку старту президентської кампанії, то кандидатам доведеться «вже відкривати якусь нову сторінку». Так вважає співавтор законопроекту («Про забезпечення функціонування української мови як державної» №5670-д,схвалений у першому читанні 4 жовтня цього року – ред.) депутат від «Самопомочі» Ірина Подоляк. В інтерв’ю «Главкому» вона сказала, що за всіма термінами парламент має встигнути (проголосувати за законопроект у цілому – ред.). «Тільки треба, щоб Парубій ухвалив вольове рішення і виніс його до зали. Якщо поправок буде дві-чотири тисячі, то зрозуміло, що ми на тиждень входимо у їхнє обговорення», - говорить нардеп.

І додає, що «взагалі люди в Раді діляться на дві категорії: ті, які хочуть, щоб був ухвалений справжній законопроект про державну мову, і ті, хто не хоче, щоб він був ухвалений, або щоб була ухвалена чергова непрацююча декларація».

А тих, хто говорить, що треба залишити мову в спокої, Ірина Подоляк запитує: «Якщо ви вважаєте, що це дрібниця, яка нікому не потрібна, то розслабтеся – не давайте поправок, не звертайте на це уваги. У вас все добре, і у нас все буде добре. Чого стільки ажіотажу, якщо це дурниця?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: