Замах на Мосійчука: організатори можуть бути причетними до інших терактів, – Геращенко

Замах на Мосійчука: організатори можуть бути причетними до інших терактів, – Геращенко

За словами радника Авакова, вибух готувався дуже ретельно

Зловмисники, які здійснили замах на нардепа Ігоря Мосійчука 25 жовтня, можуть бути причетними до інших терактів, повідомив радник міністра внутрішніх справ, нардеп Антон Геращенко.

«Поліція збирає всі дані про цей терористичний акт, відібрано десятки відеозаписів з камер. На сьогоднішній момент зібрано всі залишки вибухового пристрою», – повідомив він.

За словами Геращенка, вибух готувався дуже ретельно. «Я думаю, що є шанси, що ми розкриємо не тільки цей терористичний акт, але й інші терористичні акти, оскільки не виключено, що та ж група, яка здійснювала замах на Мосійчука, могла бути причетна до інших терористичних актів», – припускає радник міністра внутрішніх справ.

При цьому нардеп уточнив, що наразі прізвищ підозрюваних у правоохоронців немає.
Також Геращенко розповів про загиблого в результаті вибуху перехожого.

«Сьогодні вночі від отриманих поранень помер 36-річний Михайло Мормель. Це друга жертва цього жахливого терористичного акту. Михайло з 2015 року працював у МВС, був підполковником поліції, звільнився, займався приватною практикою. Фактично він був просто випадковим перехожим, який йшов додому», – сказав він.

Як раніше повідомлялось, експерт з вибухових пристроїв, блогер Андрій Шор висловив протилежну думку: він вважає, що вибух організували непрофесіонали.

Нагадаємо, вчора ввечері на виході з телеканалу Еспресо, коли народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук виходив з будівлі, стався направлений вибух. 

В поліції заявили, що вибухнув автомобіль.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що у Мосійчука поранення важкі, але жити буде.

В СБУ повідомили, що в результаті вибуху загинули дві людини: помер охоронець Мосійчука та перехожий, який проживав у сусідньому під'їзді.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, в якому був поранений нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, це терористичний акт. Радикали заявляють, що замах на Мосійчука - це справа рук Кадирова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: