Записи з камер відеоспостереження за місцем проживання Продана знищили за день до обшуку, - САП

Записи з камер відеоспостереження за місцем проживання Продана знищили за день до обшуку, - САП

Інформація, що міститься на жорстких дисках, на які проводиться запис з камер відеоспостереження, була видалена 14 серпня 2018 року невстановленою особою

Невідомі знищили записи з камер відеоспостереження за місцем проживання колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, який підозрюється у незаконному збагаченні на 89 млн гривень, за день до проведення у нього обшуку.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

Зазначається, що під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено і зафіксовано неодноразові випадки знищення речей і документів, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення Продана.

Зокрема, 9-10 серпня 2018 року під час обшуку приміщень ДФС було встановлено, що інформація, що міститься на жорстких дисках, на які проводиться запис з камер відеоспостереження, видалена невстановленою особою за кілька годин до проведення обшуку.

При цьому, під час зазначеного обшуку був вилучений мобільний телефон з поста охорони, на якому виявлено вхідний дзвінок, здійснений за кілька годин до проведення обшуку, від абонента, підписаного в телефонній книзі «водій Продана».

Також, 15 серпня 2018 року під час обшуку будинку за місцем фактичного проживання Продана було встановлено, що інформація, що міститься на жорстких дисках, на які проводиться запис з камер відеоспостереження, видалена 14 серпня 2018 року о 12:35 невстановленою особою, тобто за день до проведення обшуку.

Нагадаємо, Продана підозрюють у незаконному збагаченні та відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом. За даними слідства, на кошти в сумі 89 млн гривень він придбав нерухомість, зокрема і за кордоном.

Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід Продану у вигляді взяття на поруки. Він зобов’язаний носити електронний засіб контролю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: