Зараз не до винесення уроків. Генсек ООН відповів на критику на адресу ВООЗ

Зараз не до винесення уроків. Генсек ООН відповів на критику на адресу ВООЗ
Антоніу Гутерріш: зараз час для єдності - для того, щоб міжнародне співтовариство працювало разом, щоб зупинити вірус і звести нанівець негативні наслідки

Гутерріш зазначив, зараз не час для того, щоб «робити уроки», однак коли пандемія закінчиться, потрібно буде вивчити, як саме інфекція з'явилася і так швидко поширилася

Генсек ООН Антоніу Гутерріш у відповідь на критику роботи Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) під час пандемії коронавірусної інфекції закликав поки що не займатися визначенням того, хто виконав свою роботу, а проявити єдність у боротьбі з поширенням коронавірусу. Про це повідомляє Associated Press.

Гутерріш зазначив, зараз не час для того, щоб «робити уроки», однак коли пандемія закінчиться, потрібно буде вивчити, як саме інфекція з'явилася і так швидко поширилася.

«Зараз час для єдності - для того, щоб міжнародне співтовариство працювало разом, щоб зупинити вірус і звести нанівець негативні наслідки», - заявив він.

Гутерріш додав, що ситуація з коронавірусом нового типу «безпрецедентна для нашого часу і тому вимагає безпрецедентної відповіді».

Нагадаємо, сенатор-республіканець США Березня Максалли заявила, що генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреисус допоміг Китаю приховувати справжні дані про поширення коронавірусу.

У зв'язку з цим, президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Як повідомлялось, влада Китаю приховала справжню кількість заражених і померлих в країні внаслідок спалаху коронавірусу. Таку інформацію надало в секретному звіті Білому дому американське розвідувальне агентство. Повідомляється, що публічна звітність Китаю щодо заражень і смертей навмисно занижена. У доповіді американської розвідки йдеться, що статистика Китаю є підробленою.

Раніше держсекретар США Майк Помпео загострив свою критику щодо Китаю. За словами Помпео, правляча Комуністична партія КНР приховує інформацію, необхідну для запобігання нових заражень. Раніше Помпео заявляв, що Китай, Росія та Іран поширюють дезінформацію про коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: