Заступник міністра юстиції: керівництво НАЗК змогло ефективно використати виділені гроші лише на преміювання себе самих

Заступник міністра юстиції: керівництво НАЗК змогло ефективно використати виділені гроші лише на преміювання себе самих
Наталія Севостьянова
фото: Станіслав Груздєв, Главком

Вони намагалися тиском нас змусити прийняти певні рішення – Наталія Севостьянова про керівництво НАЗК

Замість ефективної роботи та перевірок декларацій чиновників, члени Національного агентства з запобігання корупції використовували отримані кошти на преміювання. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила перший заступник міністра юстиції, голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК Наталія Севостьянова.

«Уряд зробив усе необхідне для роботи Агентства, виділив приміщення, гроші, а вони навіть не змогли їх ефективно використати. Зрозуміли тільки як їх використати на преміювання себе самих. А чому не закупити необхідне обладнання, програмне забезпечення, вдосконалити реєстр, який для них зробили міжнародні донори?», - зазначила високопосадовець.

За словами Севостьянової, керівництво НАЗК не змогли правильно розпорядитись виділеними коштами на нове обладнання та IT.

«Ще ми бачимо великі проблеми в тому, що коли розроблялося все вторинне законодавство (порядок перевірки декларацій, порядок моніторингу способу життя і так далі), все це Мін’юст переписував по п'ять разів за НАЗК. Бо наші зауваження не враховувались. Вони намагалися тиском нас змусити прийняти певні рішення. Але не може перевірка декларацій, як вони хотіли, тривати три-п’ять років. Це утримування людини на гачку», - додала Севостьянова.

Детальніше читайте: Наталія Севостьянова: Нові співробітники у Мін'юсті отримуватимуть зарплату більшу за міністерську

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: