Затриманий на хабарі ректор НАУ заявив, що його підставили

Затриманий на хабарі ректор НАУ заявив, що його підставили

Харченко озвучив власну версію подій щодо інциденту

Затриманий на хабарі т.в.о. ректора НАУ Володимир Харченко закликав Генеральну прокуратуру України та Президента дати правову оцінку навколо Національного авіаційного університету. Про це він написав на своїй сторінці Facebook.
«Ми стурбовані тим, що реванш представників злочинної влади, які свого часу вибудували злочинні схеми і почали наживатися на вищому навчальному закладі здійснюється у спосіб і з залученням брудних провокацій. Закликаємо Генеральну прокуратуру і Президента України втрутитися у ситуацію, що склалася і дати належну правову оцінку подіям які відбуваються навколо НАУ», — йдеться в повідомленні.


Крім того в інтерв’ю «Громадськоve» він заявив, що це затримання – вистава, «розіграна через будівництво на території університету».

При цьому будівництво це починалося колишнім керівництвом університету.

«З приводу того, що я вимагав і брав, — це провокація. Я саме є ініціатором антикорупційної діяльності в Національному авіаційному університеті, зробив все, щоб перекрити корупційні канали, ми почали ремонти, почали закуповувати техніку. Чому цей сир-бор? Це через те будівництво, яке ведеться на території університету. Можете самі під'їхати і подивитися. Будується три величезні будівлі, стадіон. Йде будівництво, підписане колишнім керівництвом. Будуються житлові будинки на території університету. Зупинити його зараз не можна. Будівництво йде, є зобов'язання. Справа в тому, що університет повинен одержати 10% квартир, отримує 3,8%. Куди зникли інші - невідомо. Намагаємося з'ясувати. І ця боротьба теж дає свої результати», - розповів Харченко.

Він також заявив, що його «намагаються нейтралізувати», щоб він не брав участі у виборчій кампанії на посаду ректора.

При цьому суду з обрання запобіжного заходу поки не призначено, і він має намір подавати зустрічний позов.

Нагадаємо, напередодні з’явилась інформація, що СБУ затримала тимчасового виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету на хабарі в розмірі 170 тисяч євро.
Згодом з’ясувалося, що Харченко опинився в лікарні «із високим тиском». Міносвіти звільнило його з посади т.в.о. ректора вишу.

Детективи НАБУ проводять слідчі дії в приміщенні центрального корпусу Національного авіаційного університету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: