Затриманий в Італії український військовий Марків має подвійне громадянство, - ГПУ

Затриманий в Італії український військовий Марків має подвійне громадянство, - ГПУ
Старший сержант Віталій Марків служить в батальйоні Кульчицького

Наразі прокуратурою України не отримано жодного запиту щодо екстрадиції з італійського боку

Затриманий в Італії за підозрою у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році бієць Нацгвардії Віталій Марків має подвійне громадянство.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін.

«Як нам стало відомо з ордера на арешт, виданого прокуратурою міста Павія, йдеться про те, що у пана Марківа є так само італійський паспорт. Водночас, влада України розглядає його в першу чергу як громадянина України», — сказав він.

Єнін також додав, що наразі прокуратурою України не отримано жодного запиту щодо екстрадиції з італійського боку.

Нагадаємо, в Італії за підозрою в причетності до загибелі на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі затримали українського добровольця. Чоловіка заарештували 30 червня в Болоньї.

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін у Facebook написав, що йдеться про українського бійця Віталія Марківа.

За словами Єніна, Генпрокуратура здивована затриманням Марківа. Він повідомив, що українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова. У цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз. При цьому за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення імені Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м. Павіа (Італія) з клопотанням забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: