Завод із Білорусі хоче приватизувати українське «Центренерго»

Завод із Білорусі хоче приватизувати українське «Центренерго»
ПАТ «Центренерго» є одним з найбільших сучасних підприємств електроенергетичної галузі країни і єдиною в Україні державною енергогенеруючою компанією

Відомо, що Нафтобітумний завод - найбільший у Білорусі виробник бітумних емульсій та модифікованих бітумів

Білоруське унітарне підприємство Нафтобітумний завод має намір взяти участь в аукціоні з продажу державного пакета акцій української енергогенеруючої компанії «Центренерго». Про це йдеться в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України.

Відомо, що Нафтобітумний завод - найбільший у Білорусі виробник бітумних емульсій та модифікованих бітумів.

За даними білоруських ЗМІ, раніше завод знаходився в комунальній власності, але в кінці 2011 року був виставлений на торги, і в 2012 році було оголошено, що завод викупив нафтотрейдер «Інтерсервіс», який належить Олександру Шакутіну і Миколі Вороб'ю, за суму близько 4,5 млн доларів.

Продаж пакету акцій «Центренерго» призначений на 11:00 13 грудня 2018 року. Конкурс відбудеться тільки в разі прийняття в ньому участі не менше двох потенційних покупців. Стартова вартість 78,3% акцій «Центренерго» становить 5,984 млрд гривень.

До складу «Центренерго» входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область), Трипільське (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7660 МВт - це близько 14% від загальної потужності електростанцій України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: