Завтра у Варшаві пройдуть маршем польські націоналісти

Завтра у Варшаві пройдуть маршем польські націоналісти
На маршприбудуть також націоналісти зі Швеції, Угорщини, Словаччини та інших країн

Організаторами маршу у Варшаві виступили три радикальні угрупування

Націоналісти та інші ультраправі активісти планують провести у у Варшаві масштабний націоналістичний марш, який в останні кілька років став одним з найбільших рухів в Європі.

Про це повідомляє AP.

Подія запланована на 11 листопада, це День незалежності Польщі. В останні роки ця подія збирала десятки тисяч учасників, зазначає видання.

Організаторами маршу виступили три радикальні угрупування — Національний радикальний табір, Національний рух і Всепольська молодь.

Очікується, що на марш прибудуть також націоналісти зі Швеції, Угорщини, Словаччини та інших країн.

У 2009 році, коли захід був започаткований, його проводили у менших масштабах, ніж сьогодні.

Гаслом цьогорічного заходу стане фраза «Ми хочемо Бога» — слова зі старої релігійної польської пісні. Цю пісню президент США Дональд Трамп цитував в липні під час відвідування Варшави.

Глава антиекстремістської асоціації Never Again Рафал Панковський зазначив, що «звернення до Бога» не слід розглядати у релігійному контексті.

За його словами, це свого роду ідентифікаційний маркер, який більше пропагує антиісламські погляди.

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітетупрезидентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Глава польської дипломатії зауважив, що «кісткою незгоди» у двосторонніх відносинах є історія, «до певної міри» освіта, а також повернення польській громаді в Україні церковного майна – костелів та парафіяльних будинків.

Ващиковський підкреслив, що після візиту до Львова він хоче зустрітися з президентом РП Анджеєм Дудою, але «не має для президента оптимістичних новин».

Глава польської дипломатії зазначив, що рішення про те, чи їхати в Україну в середині грудня, Дуда має прийняти самостійно, «але ситуація є досить складною».

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не повинні займати важливих посад в українській політиці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: