Збила армія РФ. Суд у справі MH17 відмовився розслідувати альтернативні версії катастрофи

Збила армія РФ. Суд у справі MH17 відмовився розслідувати альтернативні версії катастрофи
Суд Нідерландів нагадав, що причини катастрофи вже встановлені – літак збитий російською ракетою
Фото: Yuriy Lapitskiy/Flickr

Міжнародне слідство покладає відповідальність за знищення малайзійського авіалайнера на Росію

У середу, 25 листопада, суд у Нідерландах відхилив прохання адвокатів захисту надати їм додатковий час для розслідування альтернативних сценаріїв причин авіакатастрофи Boeing-777 Малайзійських авіаліній на Донбасі. Про це повідомляє Reuters.

Рішення випливає з того, що Міжнародне розслідування вже встановило, що літак був збитий з окупованих бойовиками територій України з російської ЗРК Бук.   

На початку листопада адвокати одного з обвинувачених Олега Пулатова вимагали від суду знову допитати експертів та свідків для дослідження інших версій катастрофи.

9 березня в Нідерландах почався процес у справі про збитий лайнер MH17. Прокуратура висунула обвинувачення трьом росіянам і одному українцю у вбивстві 298 пасажирів і членів екіпажу рейсу MH17. Це колишній ватажок бойовиків Ігорь Гіркін, полковник ГРУ РФ Сергій Дубінський, підполковник запасу армії РФ Олег Пулатов, бойовик «ДНР» Леонід Харченко.

10 червня Міжнародне слідство заявило, що в нього є покази «надійного» свідка запуску ракети з ЗРК Бук російської армії.

Пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній (рейс з Амстердама в місто Куала-Лумпур) був збитий збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість загиблих були громадянами Нідерландів. 

Міжнародна слідча група встановила, що літак був збитий ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу Бук поблизу населеного пункту Сніжне. Ракетний комплекс належав армії Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: