Зеленський розповів про домовленості з МВФ

Зеленський розповів про домовленості з МВФ
Україна та МВФ досягли домовленості про збільшення програми

Українська влада домовилась про збільшення програми МВФ

Міжнародний валютний Фонд вимагає прийняття законів про банки та про ринок землі.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після засідання фракції «Слуга народу».

«У нас щодня ідуть перемовини з МВФ. Ми домовились про збільшення програми. Ми з МВФ, з ЄБРР, з Євросоюзом і з деякими країнами. Зараз ми мінімум можемо отримати збільшення програми до 8 мільярдів доларів. Умови МВФ це два закони: закон про банки та закон про землю. Ми домовились, що державну землю ми зараз продавати не будемо, ми зменшили концентрацію», - заявив Зеленський.

При цьому він додав, що Україна може отримати кошти від ЄБРР та Світового банку.

«Якщо далі в цілому разом зі Світовим банком та ЄБРР ми можемо отримати мінімум 10 мільярдів доларів США. Далі розмовляємо і нас обов’язково підтримує Азербайджан… Проговорили і чекаємо відповіді від прем’єр-міністра Канади..Ми розуміємо, що світова криза, але нам дуже важливо зараз це пройти», - додав він.

Також президент повідомив, що впродовж двох тижнів Україна отримає перший швидкий транш.

Нагадаємо, фракція «Слуга Народу» погодила компромісний варіант законопроекту щодо відкриття ринку землі.

Зазначимо. що позачергове засідання Верховної Ради може відбутися у внутрішньому дворі парламенту.

 Раніше депутатка Євгенія Кравчук повідомляла, що у зв’язку зі спалахом коронавірусу COVID-19 депутати Верховної Ради розглядають можливість проведення засідання на відкритому майданчику, наприклад, на стадіоні.

Нагадаємо, вчора 16 березня, президент Володимир Зеленський у своєму екстреному зверненні наголосив, що не зважаючи на карантин через коронавірус, парламент має впровадити земельну реформу. «Швидкі реформи – це швидка допомога для економіки.Без них – економічна кома. І це не питання. Це відповідь. У такі часи всі народні депутати мають усвідомити відповідальність. У такі часи ви блокуєте не трибуну – ви блокуєте життя України», – заявив президент.

Як повідомлялось, Верховна Рада обговорює можливість проведення позачергового засідання 28 березня на стадіоні.

Крім того, спікер Ради Дмитро Разумков назвав дискусійною можливість проведення засідання парламенту в режимі відеоконференції та заявив, що ще немає згоди про винесення на розгляд відповідного законопроєкту №3250 (про підстави та порядок проведення пленарних засідань Верховної Ради та засідань парламентських комітетів пропонує працювати в режимі відеоконференції протягом двох місяців, - Главком).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: