Рейтинг Зеленського наприкінці квітня знизився - соцопитування

Рейтинг Зеленського наприкінці квітня знизився - соцопитування
Серед усіх опитаних за Зеленського проголосували б 27,7%, проте серед тих, хто визначився з кандидатом нинішній президент набрав би 42, 6% - соціологи

Опитування проходило з 17 по 25 квітня 2020 року, - КМІС

Якби вибори президента відбулися наприкінці квітня, то за чинного голову держави Володимира Зеленського проголосували б 27,7% серед усіх опитаних українців.   Про це свідчать дані опитування КМІС.

Водночас, соціологи відзначають, якщо розрахувати відсотки у відношенні до тих, хто визначився  (власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися в кінці квітня), то Зеленський отримав в би 42,6% голосів:

42,6% проголосували б за Володимира Зеленського,

  • 14,9% - за Петра Порошенка,
  • 12,2% - за Юрія Бойка,
  • 9,7% - за Юлію Тимошенко,
  • 6,4% - за Ігоря Смешка,
  • 4,3% - за Анатолія Гриценка,
  • 3,5% - за Олега Ляшка,
  • 1,8% - за Святослава Вакарчука,
  • 0,8% - за Олександра Вілкула,
  • за інших кандидатів - загалом 3,7%.
screenshot_3_11

Для забезпечення коректності порівняння з іншими опитуваннями, КМІС наводить три варіанти рейтингів партій: % серед усіх респондентів; % серед тих, хто збирається голосувати на виборах; % серед тих збирається голосувати і визначився з кандидатом.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування з 17 по 25 квітня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 1,7% для показників близьких до 50%, 1,5% - для показників близьких до - для показників близьких до 1%.

Нагадаємо, за даними КМІС, на початку квітня 2020 року до президента Володимира Зеленського позитивно ставилися 44% тих, хто знає політика, нейтрально - 31%, негативно - 25%.

Наприкінці лютого 2020 року до президента України Володимира Зеленського позитивно ставилися 47% українців, негативно - 24%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: