Зеленському і Шмигалю зробили тест на коронавірус

Зеленському і Шмигалю зробили тест на коронавірус

Усім, хто пересікався з нардепом Сергієм Шаховим, який був заражений Covid-19, робили тестування, в тому числі президенту і прем'єр-міністру

За словами заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка, президента та прем'єра перевірили на коронавірус після виявлення Covid-19 у нардепа Шахова

Президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля тестували на коронавірусну інфекцію. Про це заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив в інтерв'ю «Українській правді».

Тимошенко зазначив, що це було після історії з народним депутатом з групи «Довіра» Сергієм Шаховим, у якого виявили Covid-19 після його появи у Верховній Раді одночасно з членами Кабінету Міністрів і главою держави.

«Усі, хто з депутатом там пересікався, усім зробили тестування. У тому числі прем'єр-міністру... І президенту зробили, керівнику Офісу, замам зробили. Я поясню: треба було зробити тестування, тому що це були контактні особи, які контактували з одним із найперших випадків у Києві, яким був депутат Шахов», – сказав Тимошенко.

За його словами, на коронавірус перших осіб держави перевіряли за допомогою ПЛР-тестування, «щоб віддразу зрозуміти, що робити».

«Якби у нас підтвердилося з кимось – уже були б інші заходи безпеки щодо карантину», – підкреслив заступник глави Офісу президента.

Нагадаємо, 21 березня Сергію Шахову зробили рентген, який показав пневмонію. Він перебував в інфекційному відділенні Олександрівської лікарні.

30 березня Шахов без повторного тесту виписався додому.

18 березня стало відомо, що нардеп Шахов заразився коронавірусом.

 У той самий день були встановлені 50 осіб, які контактували з Шаховим. Члени комітету Ради з екології самоізолювались.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: