Земан зробив чергову скандальну заяву щодо Криму

Земан зробив чергову скандальну заяву щодо Криму
Президент Чехії Мілош Земан

Іншим бракує мужності публічно визнати, що вони вважають Крим російським – президент Чехії

Президент Чехії Мілош Земан стверджує, що у Європі є чимало політиків, які вважають анексію Криму «завершеною справою», але їм не вистачає мужності визнати це відкрито. Про це він заявив у інтерв’ю російському агентству ТАСС напередодні свого візиту до Росії.

Таку заяву Земан зробив у відповідь на ремарку кореспондента, що Земан – «чи не єдиний європейський політик, який відверто визнав возз’єднання Криму з Росією доконаним фактом».

«Знаєте, те, що я єдиний політик, який висловився в цьому ключі, не означає, що інші не мають тих же самих поглядів, але у них бракує мужності, щоб висловити їх публічно», - відповів чеський президент.

Земан знову порівняв Косово і Крим, заявивши про подвійні стандарти.

«Знаєте, в чому полягає моя аргументація? Вона дуже проста: я проти подвійних стандартів. З одного боку, ви маєте Косово, де була гарантія ООН, але ця гарантія не була забезпечена, а з іншого боку - Крим, де було проведено референдум. Це подвійні стандарти, і це погано», - сказав він.

«Якщо сьогодні Косово вважається незалежною державою, а Крим на основі результатів референдуму хоче приєднатися до Росії, то я не зможу протестувати. Тому я і вжив французький вираз fait accompli», - додав Земан.

Нагадаємо, що під час виступу в Страсбурзі 10 жовтня президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка  підкреслив, що заява Земана щодо Криму суперечить зовнішній політиці чеського уряду.

Міністерство закордонних справ України назвало відвертим цинізмом заяву президента Чехії під час виступу на сесії ПАРЄ.

Порошенко також розкритикував заяву президент Чехії Мілоша Земана, який під час виступу на сесії ПАРЄ назвав анексію Криму «завершеною справою» і запропонував заплатити Україні та узаконити анексію півострова.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: