Земан своїми діями може зганьбити Чехію у світі - Шварценберґ

Земан своїми діями може зганьбити Чехію у світі - Шварценберґ
Колишній міністр закордонних справ Карел Шварценберґ

Голова комітету із закордонної політики парламенту Чехії, колишній міністр закордонних справ Карел Шварценберґ закликає парламент і уряд країни відмежуватись від заяви президента Мілоша Земана щодо Криму.

«Було б достатньо, щоб парламент і уряд висловилися, що президент не говорить від імені країни, і що вона має іншу політику», – зазначив Шварценберґ.

Він зазначив, що президент може мати свої погляди, але «не мав би їх висловлювати за кордоном і виступати у різкому протиріччі з кордонною політикою уряду». Такими діями президент Земан може зганьбити країну у світі, вважає Шварценберґ.

За повідомленням чеських ЗМІ, комітет із закордонної політики через відсутність на засіданні необхідної кількості депутатів не зміг 16 жовтня ухвалити відповідну постанову.

Нагадаємо, що під час виступу в Страсбурзі 10 жовтня президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка  підкреслив, що заява Земана щодо Криму суперечить зовнішній політиці чеського уряду.

Міністерство закордонних справ України назвало відвертим цинізмом заяву президента Чехії під час виступу на сесії ПАРЄ.

Порошенко також розкритикував заяву президент Чехії Мілоша Земана, який під час виступу на сесії ПАРЄ назвав анексію Криму «завершеною справою» і запропонував заплатити Україні та узаконити анексію півострова.

Сенат Чехії заявив, що президент країни Мілош Земан своєю заявою щодо анексованого Криму «легітимізував агресію Росії, яка суперечить міжнародному праву». Також уряд і МЗС Чехії ухвалили постанову, якою чітко відмежовуються від позиції президент Мілоша Земана щодо анексії Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: