Жартів не буде! Аваков розказав, що чекає на громадян, які втекли від обсервації

Жартів не буде! Аваков розказав, що чекає на громадян, які втекли від обсервації
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обурився через бунт українців, евакуйованих із Балі

МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер, з огляду на нещодавнє прибуття рейсів з Балі й Катару

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що ті евакуйовані з-за кордону українці, хто втік з автобусів і ухилився від обсервації – уже отримали адміністративні протоколи та заплатять штраф до 17 000 гривень.

«Якщо у когось з пасажирів рейсу буде виявлений вірус – поліція вирішить про висунення звинувачень у відповідності зі ст.325 – аж до арешту і утримання під вартою до 3-х років. Ніяких іграшок і жартів... у нас вже загинуло від вірусу 17 осіб...» – написав у Facebook Аваков. Міністр також заявив, що МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер, з огляду на нещодавнє прибуття рейсів з Балі й Катару.

«Шум, скандал, обурення, зневажаються права.., невиправдане хамство деяких пасажирів, тупість деяких виконавців з деяких міністерств при облаштуванні обсервації... нерви людей .. людину з високою температурою везуть в лікарню на аналіз... жінка на 8-му місяці вагітності... розбігаються прямо з обсерваційного автобуса люди...Людей шкода, вони втомилися, прикордонників шкода – на них зганяють злість, поліцейські і нацгвардійці намагаються заспокоїти голосом розуму і поясненнями... в готелі Козацький ідіоти-організатори прийому відключили опалення... вмикаємо...Замовляю в прикордонній табличку – аналітику, до ночі отримую – і... хочеться матюкатися», – написав він.

Міністерство внутрішніх справ більше не дасть згоди на жоден авіаційний чартер для евакуації українців з-за кордону. Міністр додав, що таке рішення прийняли після бунту українців, евакуйованих із Балі. 

«Пасажирське авіасполучення – закрито. Винятки будуть рідкісні і тільки окремим рішенням – зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів з подальшим тестом ПЛР. Тільки так – і не потрібно прокльонів, що мені надсилають з-за кордону – заради безпеки мільйонів – ми підемо на незручності для кількох тисяч. Крапка, – зауважив він.

Глава МВС наголосив, що у тих, хто знаходиться зараз на обсервації в Київських готелях, завтра і післязавтра – за рішенням головного санітарного лікаря – візьмуть матеріали на ПЛР-тест.

«За фактом результату тесту - якщо ураження вірусом не виявлено – поліція розвезе кожного по домівках під жорстке зобов'язання з жорсткою домашньої ізоляцією і контролем з боку поліції і санітарних лікарів. Непокору – санкції ст. 325 КПК (Наслідки неприбуття потерпілого, – ред.), – написав він.

Як повідомлялося, Київ створив дві бази для обсервації людей, що прибувають з-за кордону.

Крім того 30 березня «Готель Козацький» розмістив 100 осіб, які прибули з Балі та Катару

У столиці поліція забезпечує правопорядок біля готелю «Козацький» у Шевченківському районі Києва та санаторію у Пуща-Водиці, куди прибули громадяни з-за кордону для примусової обсервації.

Згодом стало відомо, що з готелю «Козацький» втекла частина українців, яких привезли туди з аеропорту «Бориспіль» на обсервацію.

30 березня пасажира авіарейсу «Доха-Київ», який перебував на обсервації в готелі «Козацький», госпіталізували з підозрою на коронавірус.

Кличко заявляв, що рішення про обрання місця обсервації для українців, що прибули в столицю з-закордону, ухвалювала не міська влада. Питанням повернення людей спецрейсами займається Міністерство інфраструктури. І куди розселяти людей, вирішували структури державного рівня.

Також нагадаємо, Аваков припускає, що карантин введений через поширення коронавірусної інфекції можуть припинити не раніше 15 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: