Жінок запрошують в Антарктику

Жінок запрошують в Антарктику

На антарктичну місію від України вперше оголосили відкритий конкурс та запросили до участі жінок

За перший місяць відбору в антарктичну експедицію 2019-2020 на станцію Академіка Вернадського вже подалися 116 українців, а попереду ще місяць подачі заявок.Із 116 нині охочих — 26 жінок. Усього візьмуть 12 людей. Про це пише прес-служба Міністерства освіти та науки.

Найбільше заявок подали на посаду системного адміністратора — 36 кандидатів (35 чоловіків та 1 жінка), дещо менше на кухара – 23 (13 чоловіків та 10 жінок), на лікаря – 20 (12 чоловіків та 8 жінок).

Найменше охочих в експедиції бути науковцями — 17 кандидатів (10 чоловіків та 7 жінок).

Це перший рік із відкритим конкурсним набором в експедицію та перший рік, коли порушать «негласну заборону» про прийом жінок у експедицію.

«Раніше, на жаль, багато років це був такий собі закритий клуб, куди потрапити було досить складно. Більше того – це був закритий чоловічий клуб, бо хоч і негласно, але існувала заборона на прийом жінок в експедиції. Зараз же ми не робимо жодних гендерних обмежень щодо можливих учасників експедиції – приймаємо документи і від кандидатів, і від кандидаток. Відбір робитиметься виключно за фізичними, психологічними та фаховими критеріями», — сказав виконувач обов'язків директора Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

В експедицію поїдуть 12 людей: 7 науковців, 3 представників інженерно-технічного персоналу (дизеліст-електрик, системний механік, системний адміністратор зв'язку), лікар та кухар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: