Життю «шпигуна» Без’язикова загрожувала справжня небезпека, - юрист Гельсінської спілки

Медики начебто не надали допомогу підозрюваному полковнику після шпиталізації із зали суду

Після госпіталізації полковника ЗСУ Івана Без’язикова під час засідання Шевченківського райсуду Києва щодо його причетності до співпраці з бойовиками «ДНР» медики не надали потерпілому необхідну допомогу. Про це під час прес-конференції в «Главкомі» розповіла захисник підозрюваного, юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Надія Волкова.

За її словами, полковника і справді доставили до лікарні, однак невдовзі його забрали звідти, при цьому допомогу лікарі Без'язикову так і не надали. Чому так сталося, не повідомляється.

«Те судилище, яке відбувається зараз, вже нагадує сталінські часи, коли кожен полонений, військовий або цивільний, зараховувалися автоматично до зрадників… Ми все ж таки за щось боролися. Не дайте змогу повернутися в Україну часам 30--40-х років, куди ми так сильно з вами біжимо», - зазначила вона.

Нагадаємо, 12 грудня полковника ЗСУ, військового розвідника Івана Без’язикова затримали за підозрою у співпраці з «ДНР». За даними СБУ, звільнений з полону бойовиків влітку 2016 року, Іван Без'язиков мав посвідчення, підписане ватажком «ДНР» Олександром Захарченком і начебто співпрацював із бойовиками «ДНР». Полковник ВСУ Без'язиков був звільнений з полону бойовиків за допомогою спецслужб.

Шевченківський районний суд столиці 14 грудня визначається із запобіжним заходом для Без'язикова, і вже тимчасово випустив його з-під варти – зі спеціальної клітки до зали суду поряд із адвокатами. Невдовзі підозрюваному стало зле і його госпіталізували до однієї з київських лікарень. Суд обрав міру запобіжного заходу - арешт на два місяці, до 8 лютого 2017 року. 

Під час прес-конференції в «Главкомі» адвокат українського військовослужбовця Олег Веремієнко розповів, що захист звернувся по допомогу до відомого британського адвоката Філіпа Ліча

Повне відео прес-конференції дивіться тут:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: