Журналіст Рокеллі, у вбивстві якого підозрюють нацгвардійця, потрапив на Донбас незаконно

Журналіст Рокеллі, у вбивстві якого підозрюють нацгвардійця, потрапив на Донбас незаконно

Зона, де загинув Рокеллі, на той момент не перебувала під контролем української армії

Італійський фотокореспондент Андреа Рокеллі, у вбивстві якого звинувачують українського нацгвардійця, 2014 року потрапив у Слов'янськ без узгодження поїздки з владою України.

Про це заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

«Рокеллі відвідав «сіру зону» без погодження візиту з офіційною владою України. Тим не менш, ми розуміємо занепокоєння і стурбованість близьких Рокеллі і так само як і представники італійської сторони хотіли б добитися справедливості», - сказав заступник генпрокурора.

Він також розповів, що зона, де загинув Рокеллі, на той момент не перебувала під контролем української армії.

«Поки українські війська здобули контроль над цією територією пройшло ще щонайменше два місяці. Перші слідчі дії змогли провести з певним перебігом часу. Безумовно це все не сприяє встановленню істини», - сказав Єнін.  

Також Єнін підтвердив, що затриманого в Італії українського нацгвардійця підозрюють в умисному вбивстві італійського фотокореспондента Рокеллі.

Нагадаємо, в Італії за підозрою в причетності до загибелі на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі затримали українського добровольця. Чоловіка заарештували 30 червня в Болоньї.

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін у Facebook написав, що йдеться про українського бійця Віталія Марківа.

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення ім. Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м. Павіа (Італія) з клопотанням забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: