Журналісти показали, як змінилась за сепаратистів елітна школа в Донецьку, яку будував Ахметов

Журналісти показали, як змінилась за сепаратистів елітна школа в Донецьку, яку будував Ахметов
фото: Новости Донбасса

Сепаратистам виявилася непотрібною елітна школа, в якій мали видавати диплом міжнародного зразка

Міжнародна елітна школа «Григорівська» в окупованому Донецьку, яку так і не встигли відкрити у 2014 році, за часів влади так званої ДНР стоїть занедбана і нікому не потрібна. Будівля розкішної школа за декілька років «правління» окупантів почала псуватись. Про це у своєму блозі написав журналіст Денис Казанський.

За словами журналіста, ще у 2012 році компанія СКМ, що належить Рінату Ахметову, презентувала в Донецьку проект елітної міжнародної школи «Григорівська». Планувалося, що це буде перша школа в Донецьку, навчання в якій буде проводитися одночасно з української та міжнародної програм, а випускники отримуватимуть атестат українського і диплом міжнародного зразка. Причому останній не вимагатиме додаткового підтвердження при вступі випускника до університетів Європи та США.

Будівлю школи було вирішено побудувати на березі третього міського ставу за оригінальним проектом. За задумом архітекторів, школа повинна була являти собою 2-3 поверхові блоки у вигляді книги, з'єднані загальною рекреаційною зоною.

Проект міжнародної школи, яка так і не була відкритаПроект міжнародної школи, яка так і не була відкрита

«Будівництво почалося швидко, і в 2014 році школа «Григорівська» була готова. Свої двері для учнів вона повинна була розкрити 1 вересня. Вартість навчання повинна була скласти від 6 до 18 тисяч доларів на рік. Але, як відомо, в тому ж році група небайдужих донеччан за підтримки представників «братнього народу» вирішила «звільнити Донецьк від фашизму». А заодно і від аеропорту, автовокзалу, залізничного сполучення, банків, пенсій і зарплат. В результаті цієї спецоперації з Донецька виїхало все платоспроможне населення, і в школу «Григорівська» стало просто нікому ходити», - написав Казанський.

Як повідомляє журналіст, в результаті 1 вересня 2014 вона так і не була відкрита. І в наступному році не була відкрита теж. «Молода республіка» із задоволенням віджимала ринки, супермаркети, заводи і шахти, а ось школа їй виявилася не потрібна. З тих пір «Григорівська» так і стоїть занедбана і заростає бур'яном. Нещодавно там прогулялися кореспонденти сайту «Новини Донбасу», який зробили фоторепортаж про те, як виглядає ця школа сьогодні.

«Сама школа ще ціла. Будівля законсервована, і поки не розграбована. Але територія навколо вже прийшла в повне запустіння. Залізний паркан повалений і частково вкрадений. Зникли ворота. За територією ніхто не доглядає. Все заросло бур'яном», - зазначає журналіст.

Будівля охороняється сигналізацією, тому поки що її не розтягнули. Але якщо така ситуація триватиме, рано чи пізно хтось добереться і до цього об'єкта.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: