Зірвався мільйонний тендер з реконструкції алеї Героїв Небесної Сотні

Зірвався мільйонний тендер з реконструкції алеї Героїв Небесної Сотні
Проект музею Революції гідності у Києві

Документи подала лише одна фірма з Броварів

Музей Революції Гідності 23 жовтня відмінив державну закупівлю з реконструкції алеї Героїв Небесної Сотні очікуваною вартістю 154,18 млн грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Причиною послужило подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій. Єдиним учасником було ТОВ «Основа» (Бровари Київської області) з ціновою пропозицією 154 млн грн.

Між іншим, вказана фірма у березні 2018 року виграла тендер  з реконструкції  І черги Меморіального комплексу з будівництвом ІІ черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору». Ціна питання – 121,78 млн грн.

Додамо, що аукціон мав відбудеться 24 жовтня. Всі будівельні роботи планували завершити до 20 лютого 2019 року.

Як повідомляв «Главком», на початку цього тижня довкола початку будівництва Музею Революції гідності у Києві розгорівся скандал. У генеральній прокуратурі наполягають на перенесенні тимчасового меморіалу пам’яті героям Небесної сотні, який розташований на Інститутській біля входу до метро Хрещатик, аби правоохоронці змогли завершити слідчі експерименти.

Крім цього, родини Героїв Небесної Сотні погодилися не те, аби перенести тимчасовий меморіал з центру Києва для проведення експертиз у справах Майдану.

Директор Музею Революції гідності («Музею Майдану») Ігор Пошивайло заявив, що готовий надати ГПУ місяць для завершення всіх слідчих дій.

Нагадаємо, що 28 червня цього року проект під назвою «Штурм пагорба» переміг у конкурсі проектів музею Революції гідності. Музей Революції гідності збудують у Києві за проектом німецьких архітекторів Яна Кляйхуса (Jan Kleihues) і Йоганеса Кресснера (Johannes Kressner). Компанія-переможець знана проектами в багатьох країнах, наразі за її розробками будують Національний музей в Осло. Архітектори Кляйхус та Кресснер пояснили, що проект музею поєднує минуле і майбутнє, а також сам музей і меморіал. Уздовж алеї Героїв Небесної Сотні зроблять ніші, в яких стоятимуть пам'ятники на честь загиблих. Пандус під нахилом вестиме людей уздовж них до музею і це буде фінальна точка «шляху пам'яті». В цілому, змагалися 66 проектів із 12 країн світу.

Також читайте інтерв’ю «Главкому» директора Музею Революції «Ми готові дати прокуратурі місяць для завершення слідчого експерименту на Інститутській»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: