ЗМІ: Голосування за Новинського показало, що не всі радикали підкоряються Ляшку

ЗМІ: Голосування за Новинського показало, що не всі радикали підкоряються Ляшку
Сергій Рибалка

Нардеп-радикал Сергій Рибалка не брав участі в голосуванні за зняття недоторканності з Новинського

Незважаючи на гучні заяви лідера Радикальної партії Олега Ляшка про необхідність зняття депутатської недоторканності з Вадима Новинського, під час голосування з цього питання радикали не висловили одностайне «за», пише УНН.

Зокрема, нардеп-радикал, глава фінансового комітету Сергій Рибалка не брав участі в голосуванні з питання, яке, судячи з риторики багатьох нардепів, було буквально доленосним для українського парламентаризму.

Серед тих, хто активно закликав дозволити притягти Новинського до відповідальності, був і Олег Ляшко, але, як показує електронна система обліку результатів голосування нардепів, його заклики проігнорувала частина його ж власної фракції.

Видання нагадує, що Сергій Рибалка вже не вперше ігнорує фракційну дисципліну. Раніше, наприклад, він жодного разу не підтримав ініціативу колеги по фракції Богдана Шухевича про зняття привілеїв з партійних функціонерів часів СРСР. Але і це не все – Рибалка не голосував за цілу низку соціально важливих законів, як, наприклад, щодо гарантій соціального захисту деяким категоріям осіб з-поміж учасників антитерористичної операції (№3206); про пенсійне забезпечення окремих категорій осіб з-поміж учасників антитерористичної операції (№3252); про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям у частині соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції (№3339) і так далі.

Зі списком нардепів, які не голосували за зняття недоторканності з Новинського, можна ознайомитися тут.

Читайте також матеріал «Главкома» «Доторкнись до Новинського. Як Рада позбавляла імунітету набожного депутата»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: