ЗМІ: Онищенко в Москві шукає, як «вийти» на Путіна

ЗМІ: Онищенко в Москві шукає, як «вийти» на Путіна

Сьогодні Онищенко зустрічається з Кобзоном, який має завести його до адміністрації президента РФ

Народний депутат Олександр Онищенко, який утік із України, намагається домогтися аудієнції в адміністрації президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомило ZN.ua інформоване джерело, посередником між адміністрацією Путіна й Онищенка може виступити співак Йосип Кобзон, із яким український депутат зустрічається в Москві 6 липня.

«Сьогодні Онищенко зустрічається з Кобзоном, який має завести його до адміністрації президента РФ», – сказав співрозмовник.

Із ким саме домагається зустрічі Онищенко, джерело не повідомило.

Як відомо, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата України Олександра Онищенка.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що за даними прикордонної служби Онищенко 2 липня вилетів до Мінська.

Генпрокурор додав, що Онищенко може бути затриманий у будь-якій країні світу, за винятком Російської Федерації, «яка свідомо й відверто порушує всі міжнародні закони».

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький припустив, що Онищенко перебуває в Москві, але оголосити його в міжнародний розшук можливо не раніше 19 липня.

Як відомо, Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії «Укгазвидобування», який отримували за угодою про спільну діяльність.

За версією слідства, від січня 2013 року до січня 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродували куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд 613 млн гривень.

Згідно з поданням, угоди на спільний видобуток газу разом із державною «Укргазвидобування» були оформлені компаніями ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ Фірма «Хас» та ТОВ «Карпатнадраінвест», у яких Онищенко має частку.

Серед фігурантів справи, крім Онищенка, вказані його мама, 75-річна Інеса Кадирова, й адвокат Валерій Пісний – у минулому бізнес-партнер Ігоря Коломойського.

Читайте також матеріал Главкому: Як Рада і Луценко «заарештували» Онищенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: