Хабарництво на Одещині: правоохоронці затримали посадовця Держпродспоживслужби

Хабарництво на Одещині: правоохоронці затримали посадовця Держпродспоживслужби

Чоловіка затримали під час отримання першої частини неправомірної вигоди – 5 тисяч гривень

фото: dif.org.ua

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади

Правоохоронці затримали на хабарі заступника начальника територіального управління Держпродспоживслужби в Одеській області. Посадовець нібито вимагав 20 тисяч гривень за зменшення штрафних санкцій, повідомили в пресслужбі Нацполіції регіону.

За версією слідства, начальник відділу Одеського міського управління Держпродспоживслужби вимагав гроші від підприємця. Натомість він начебто обіцяв не накладати штраф за виявлені під час перевірки закладу громадського харчування порушення.

Чоловіка затримали під час отримання першої частини неправомірної вигоди – 5 тисяч гривень.

Наразі правоохоронці вирішують питання про затримання фігуранта та повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила на понад мільйонному хабарі керівництво однієї з найбільших об’єднаних територіальних громад Київщини поблизу столиці. У ході досудового розслідування встановлено, що голова ОТГ та його заступник вимагали неправомірну вигоду від підприємців-забудовників. Співробітники спецслужби, зокрема задокументували, що за $25 тисяч та 700 тис. грн посадовці гарантували комерсантам перемогу у земельному аукціоні. За цю суму чиновники обіцяли підписання договору оренди земельної ділянки, загальною площею 12 га для будівництва багатоквартирних житлових будинків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: