Кораблі НАТО та України пішли з Одеси на спільні навчання

Кораблі НАТО та України пішли з Одеси на спільні навчання

За попередньою інформацією, в навчаннях братиме участь 14 кораблів

Сьогоднішній вихід з одеського порту кораблів України та НАТО розтягнувся майже на чотири години. Як і було заплановано, багатонаціональна ескадра повинна провести у відкритому морі маневри і тренування по програмі PASSEX.

Першим, приблизно о 8 ранку, через Північні ворота порту вийшло водолазне судно А701 «Почаїв», а з 20 причалу відійшли тральщики постійної групи SNMCMG2 - румунський «Лейтенант Лупу Дінеску» і турецький «Анамур».

Фрегат F221 «Король Фердинанд», що є флагманом ВМС Румунії, вийшов в районі 9 годин, а через півгодини за ним проїхав німецький корабель управління А513 Rhein. Цікаво, що, минувши Воронцовський створ, німець зупинив хід, пропускаючи вперед флагманський корабель ВМСУ F130 «Гетьман Сагайдачний», який відразу після виходу з порту набрав хороші вузли.

О 10:30 Одесу порт залишив красень F804 «Де Рюйтер». Вертоліт NH90, який стояв на палубі весь час, поки корабель перебував у порту, відразу після виходу в море голландці сховали в ангар. Зате румунські моряки витягли на палубу свого фрегата вертоліт IAR 330 Puma Naval. Мабуть, з нього буде проводиться заключна фотосесія об'єднаної ескадри.

Останнім з іноземців, об 11:00, вийшов з порту турецький F242 «Фатіх». Слідом за ним розтяглася шістка наших малих катерів. За попередньою інформацією, в навчаннях братиме участь 14 кораблів. Можливо, до них приєднаються морські прикордонники.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: