Одеські митники підрахували, скільки розмитнили контейнерів

Одеські митники підрахували, скільки розмитнили контейнерів

В Одеській області кількість розмитнених контейнерів зросла у 1,5 рази

У першому кварталі 2018 року одеські митники оформили 14,7 тисяч контейнерів. Це у 1,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума платежів до бюджету від розмитнених вантажів в режимі «імпорт» склала 2,5 мільярдів гривень.

Про це повідомили в Департаменті економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації. 

«Надходження до бюджету збільшились на 63%, порівняно з відповідним періодом минулого року. Таких показників вдалось досягти, зокрема, завдяки впровадженню новацій у митній справі. Започатковано декілька пілотних проектів, які спрямовані на поліпшення умов ведення бізнесу. Наприклад, «Автомобільний ХАБ», де за принципом «єдиного вікна» організовано спільну роботу 7 державних та недержавних органів і установ. Це значно спрощує процедуру розмитнення», - підкреслив директор департаменту економічного розвитку та економічної політики та стратегічного розвитку Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов. 

У першому кварталі 2018 року фітосанітарний контроль в режимі «імпорт» пройшли 4232 контейнери із 105,2 тисяч тонн овочів та фруктів, що в 1,8 рази більше, ніж за відповідний період минулого року.

Нагадаємо, у березні в порту Одеської області розмитнили рекордну партію фруктів. На розмитнення та перевірку вантажу з Республіки Еквадор знадобилося лише 5 днів. При цьому, сума платежів до бюджету склала понад 8,5 мільйонів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: