Підозрюваного в нападі на одеського активіста випустили з СІЗО

Підозрюваного в нападі на одеського активіста випустили з СІЗО
Одеський активіст Олег Михайлик після лікування в шпиталі, 5 жовтня 2018 року

Інвалід 1-ї групи Торніке Герасін (Нагладзе) відсидів в СІЗО два місяці

Одного з підозрюваних у замаху на одеського активіста Олега Михайлика відпустили під цілодобовий домашній арешт – інвалід 1-ї групи Торніке Герасін (Нагладзе) відсидів в СІЗО два місяці.

Рішення ухвалила суддя Київського районного суду Юлія Феддулеєва при розгляданні клопотання прокуратури про продовження міри запобіжного заходу. Двох інших підозрюваних Лашу Герасіна і Манучара Варшанідзе залишили під вартою днем раніше.

Під час засідання стало відомо, що кримінальне провадження про замах на Олега Михайлика об’єднали з іншим провадженням – про хуліганство із застосуванням зброї влітку 2018 року. Скоріше за все йдеться про конфлікт із громадською організацією «Лівий берег» – про причетність затриманих грузинів до цього конфлікту заявляли ще у вересні одразу після їхнього затримання.

Зокрема пістолет, який знайшли на квартирі одного з них під час обшуку, за даними правоохоронців використовувався саме в червні 2018 року. Також Торніке Герасіна обвинувачують у виготовлені і використанні фальшивих документів.

І сам Герасін, і його родичі, і його захисник впродовж двох місяців постійно наполягали на неможливості утримання людини з інвалідністю в умовах одеського слідчого ізолятора. Про це сьогодні також заявив консул Грузії в Одесі Торніке Берекашвілі. Його викликали в суд як свідка.

Як повідомлялося, одеські правоохоронці затримали трьох громадян Грузії, підозрюваних у замаху на одеського активіста Олега Михайлика. 27 вересня суд взяв їх під варту. 

Нагадаємо, що в Одесі у дворі будинку обстріляли Олега Михайлика - громадського активіста, лідера одеського осередку партії «Сила Людей». 

Соратники Михайлика припустили, хто стоїть за збройним нападом на активіста.

22 вересня Михайлик брав участь в акції проти незаконної забудови на Ланжероні біля дельфінарію, яку веде депутат міськради Андрій Кисловський.

Наразі слідство розглядає п'ять версій нападу на Михайлика в Одесі.

Зазначимо, що поліція готує клопотання про призначення балістичної експертизи через напад в Одесі на громадського діяча Олега Михайлика.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: